Logo PKKiM

+381 28 422 985
+381 28 422 984
Kralja Petra Prvog, br 200, Kosovksa Mitrovica, 38220, Srbija

Pratite nas i na

Elektronski sertifikat

Elektronski sertifikat

Članovi

Članovi

Bilten

Bilten

Kursna lista

Vremenska prognoza

13:14 05.10.2016


21. Pekarsko-Mlinarski dani u Novom Sadu

“21. Pekarsko-Mlinarski dani“ održaće se u Novom Sadu – Prvi pekarsko – mlinarski sajam i konferencija “21. Pekarsko-Mlinarski dani“ održaće se u Novom Sadu u Master centru Novosadskog sajma u periodu od 6 do 8 oktobra 2016. godine. Na Sajmu i konferenciji okupiće se najeminentniji stručnjaci iz pekarske i mlinarske profesije.

Na ovogodišnjoj konferenciji diskutovaće se o najaktuelnijim temama u ovoj branši. Centralna tema konferencije je energetska efikasnost u svojstvu optimizacije troškova proizvodnje ali će biti reči i o: novom Pravilniku o kvalitetu žita, mlinskih i pekarskih proizvoda i testenina; tržištu pšenice; ekonomskim aspektima i mogućim pravcima razvoja pekarstva i mlinarstva sa posebnim akcentom na male proizvođače; konkurentnosti pekarske i mlinarske branše; tehnološkim rešenjima i svojstvima proizvoda u mlinarstvu i pekarstvu. Na kraju, zaključak će biti na uvek aktuelnoj temi: Kakav hleb zaista jedemo?

Posetioci će na Sajmu moći da se upoznaju sa pekarskom i mlinarskom strukom i opremom koja se koristi u ovoj oblasti, gde ih očekuje i demonstracija pripreme i pečenja pekarskih proizvoda u mini pekarama na nekoliko štandova kao i mogućnost degustacije. Takođe, u toku sajma biće organizovana i izložba pekarskih proizvoda učenika pekarske struke. Sajam će za posetioce biti otvoren sva tri dana od 10 do 19 časova, a cena ulaznice iznosi 200 dinara. Posledenjeg dana sajma revijalno će se predstaviti najbolji pekari Srbije, pobednici ovogodišnjeg takmičenja za najboljeg pekara i mladog pekara Srbije Pekarijada. Tokom predstavljanja, najbolji pekari mesiće pred publikom i degustiraće se najbolji srpski burek, buhtla i hleb.

„21.Pekarsko –Mlinarske dane“ i sajam otvoriće Ministar poljoprivrede i zaštite životne sredine Branislav Nedimović. Na aktuelne teme iz ove oblasti odgovor će pokušati da daju najeminentniji predstavnici struke iz Srbije i inostranstva, predstavnici nadležnih Ministarstva i Gradske uprave, predstavnici proizvođača i privrede, predstavnici Privrednih komora; agroekonomski analitičari; predstavnici naučno-istraživačkih instituta; predstavnici udruženja proizvođača i mnogi drugi.

Organizatori ovogodišnje Konferencije i Sajma pekarstva i mlinarstva su: Mlinpek zavod Novi Sad, uz podršku Novosadskog sajma.

Na Sajmu će se predstaviti i   “MC LABOR” d.o.o iz Novog Beograda koji je osnovan 2005. godine i od svog osnivanja je orijentisan na trgovinu laboratorijskom i procesnom opremom koja je namenjena praćenju različitih parametara kvaliteta u brojnim industrijskim granama, kao i u naučnim ustanovama.

Tokom trodnevnog sajma “21. Pekarsko-mlinarski dani” od 06.-08- Oktobra će biti omogućena PREZENTACIJA OPREME “CHOPIN TECHNOLOGIES”

UPIT ZA PREZENTACIJU OPREME  “CHOPIN TECHNOLOGIES”

Želeli bi da za nas upriličite sledeću / sledeće mini prezentacije tokom trajanja trodnevnog velikog sajma “21. Pekarsko-mlinarski dani” od 06.-08- Oktobra:

☐   Kompletna reologija u jednom testu – uređaj MIXOLAB 2

☐   Energija i moć upijanja vode – ALVEOGRAFSKI TEST

☐   Brza NIR(T) metoda određivanja sadržaja proteina, vlage, glutena, pepela itd… – modeli INFRANEO i INFRANEO JUNIOR

☐   Određivanje stepena oštećenja skrobnog zrna – SD MATIC

Kontakt podaci korisnika:

Ime i prezime:                  

Funkcija:                           

Kompanija:                       

Telefon:

Željeni datum/vreme:

Kontakt za informacije: Mina Mitrović Jeremić

Direktor

060 / 333 – 13 – 03

e-mail :  office@mclabor.co.rs

Elektronski sertifikat

Elektronski sertifikat

Članovi

Članovi

Bilten

Bilten

Kursna lista

Vremenska prognoza