Logo PKKiM

+381 28 422 985
+381 28 422 984
Краља Петра Првог, бр 200, Косовска Митровица, 38220, Србија

Пратите нас и на

Електронски сертификат

Електронски сертификат

Чланови

Чланови

Билтен

Билтен

Курсна листа

Временска прогноза

11:33 19.08.2016 | Privredna komora KiM


Нова услуга ПКС – Пријем документације за Деташман за Немачку

Представници компанија које на градилишта у Немачку шаљу више од пет радника, од данас могу да доставе документацију за издавање немачких виза и Привредној комори Србије.

Привредна комора Србије, национална асоцијација српске привреде, од 11. априла увела је нову услугу администрирања документације за издавање виза, на основу Споразума о деташману са СР Немачком, за привредне субјекте који на немачка градилишта упућују више од пет радника.

Заинтересована предузећа услове за упућивање радника у Немачку по основу деташмана, као и потребну документацију за издавање виза СР Немачке, могу да преузму на линку www.pks.rs/detasmani

На основу међудржавног Споразума потписаног 2001. године између СР Југославије и СР Немачке о запошљавању радника домаћих предузећа у СР Немачкој путем одобравања годишњих квота запошљавања, према уговору о извођењу радова (деташман) привредни субјекти из Србије могу да запошљавају своје раднике на грађевинским, монтажерским, изолатерским и сличним радовима на немачким градилиштима.

Радно време за пријем документације у Привредној комори Србије је од 9 до 15 часова сваког радног дана, а за све додатне информације контакт телефон је 011 3304 577, а email detasmani@pks.rs

Електронски сертификат

Електронски сертификат

Чланови

Чланови

Билтен

Билтен

Курсна листа

Временска прогноза